Pic 1

 

Detaljer:

Sjanger: Dokumentar

Språk: Norsk og Dansk

Tekst: Norsk

Format: 16:9 Widescreen

Opptak gjort i: High Defenition

Utgitt på DVD: 2009

Varighet: 32 min

Bonusmateriale: 0 min

Tilgjengelig på: DVD

Pris: 100,-

 

KJØP_DVD

 

Når sneen faller (2008)

Drikketradisjoner betyr mye for det danske folket, og J-dagen er intet unntak. J-dagen er den første fredagen i november da bryggeriene lanserer årets juleøl i butikkene og barene i Danmark. Kl 20.59 kommer ølbilene lasset med juleøl og nissepiker. Byen er full av folk og folk er fulle.

Vi følger en gruppe unge mennesker, bestående av norske studenter som opplever denne merkedagen for første gang, og danske studenter som kjenner gangen i denne feiringen godt. Vi befinner oss i all hovedsak i Århus der vi følger ungdommenes forberedelser opp mot dagen og selve feiringen.

Samtidig som dagen er preget av fyll, fest og moro, finnes det likvel en bakside av medaljen. Politiker og forfatter Bjarke Larsen som har skrevet boka "Lær at drikke med måde", kommer med krass kritikk mot dagen drikkekultur og drikkepress i Danmark. Han forteller at barn i svært ung alder får føle presset om å drikke alkohol.

Bryggeriene er derimot svært glade for tradisjoner som J-dag, og gleden er noe de deler med studentene i de danske byene. Bryggeriene tjener penger og studentene får en festdag helt utenom det vanlige. På et besøk hos den lokale "barbershop" blir det også klart at danskene ikke er helt lik sine brødre i skandinavia. Danskene sin tolerante og liberale holdning til alkohol er noe som tydelig blir synligjort i denne filmen.

Denne dokumentaren vil gi seerne et unikt innblikk i en drikkedag ukjent for mange.En del filmatiske virkemidler i filmen skaper et spennende preg over dokumentaren og filmen starter blant annet med en egenprodusert musikkvideo basert på låta "En Tuborg til mig". Dokumentaren tar for seg alvorlige tema men er samtidig preget av humoristiske innslag.

Er du glad i fyll fest og moro? Er du nysgjerrig på hva som holder danskene gående fram til jul? Er du avholdsmann, alkoholiker , eller rett og slett bare interessert i drikkekultur? Da er dette filmen for deg!