Pic 1

 

Detaljer:

Sjanger: Dokumentar

Språk: Norsk

Tekst: ingen

Format: 16:9 Widescreen

Opptak gjort i: Standard Defenition

Premiere: 02.09.2008

Varighet: 12 min

Bonusmateriale: 30 min

Tilgjengelig på: DVD

Pris: 100,-

 

KJØP_DVD

 

"...fordi den har sjel" (2008)

En dokumentar om bobler, penger og kjærlighet. En fersk entusiast lar filmteamet ta del i hans nyoppdagede kjærlighet til bobla, mens en annen mer erfaren entusiast deler sine erfaringer etter å ha vært bitt av boblebassillen i mange mange år. Mannen og dama i gata bekrefter også at flere enn man skulle tro har et forhold til bilen med sjel.

Denne minidokumentaren tar deg tett inn på to entusiaster mens de forbereder seg til sommerens folkevogntreff. Den ene, Rune Bråthen, har nettopp kjøpt seg boble og har mange planer om hva han skal gjøre med den for at den skal få sitt eget preg. Han får god hjelp av sin venn Ronny som også etterhvert blir bitt av basillen.

Håvard Kirkerud er en mann som har vært i folkevognmiljøet i mange år. Han fikk sin første bil som 13. åring og siden den gang har han vært bitt av bassillen. Nå driver han sitt eget firma, Kirkers, der han i stor grad fokuserer på gamle folkevogner.

I tillegg til disse to entusiasten viser det seg at det finnes mange mennesker som ikke er entusiaster, men som likevel har et kjært forhold til, og mange gode minner knyttet opp mot folkevognen. Enten det var på campingtur med folkevognbussen, eller sovende bak baksetet i bobla. I filmen får du et knippe historier og tanker om bilen også fra mannen og dama i gata.

I tillegg får du se arkivvideo fra 60-tallet samt video fra folkevogntreffet BugCamp.

Etter utgivelse ble utdrag av filmen vist på NRK. Dette påvirket tekniker Roar på en måte som han på forhånd ikke hadde trodd.

Bonusmateriale:
Konfirmasjonsgaven (historien om en ung vw-entusiast og hans boble)
Premierevisning hos vwacm (reaksjoner på og tanker om filmen)
Filmens påvirkning (hvordan NRK-tekniker Roar ble påvirket av filmen)
NRK's radioinnslag og nyhetsinnslag om filmen


Se reklameplakaten