Pic 1

 

Detaljer:

Sjanger: Dokumentar

Språk: Norsk / Engelsk (Amerikansk)

Tekst: Norsk tekst ved engelsk tale

Format: 16:9 Widescreen

Opptak gjort i: High Defenition

Kinopremiere: Volumfestivalen, 27.06.10

Varighet: 70 min

Bonusmateriale: 60 min

Tilgjengelig på: DVD

Pris: 200,-

 

KJØP_DVD

 

Folkebilen (2010)

Bli med under panseret på den legendariske folkevognen. "Bobla" er en av de mest populære bilene noen sinne. Det ble produsert over 21 millioner eksemplarer og produksjonen varte i over 30 år.

 

Folkebilen er en dokumentarfilm som man må ha dersom man er en bobleentusiast. For alle som på en eller annen måte har et forhold til bilen vil denne filmen være et artig syn som fort kan gi deg assosiasjoner til bilen du hadde, satt i baksetet i da du var liten, eller rett og slett gi deg lysten til å kjøpe deg en slik bil.

Filmen er den eneste av sitt slag som er laget på norsk. Den gir deg en grunnleggende innføring i alt som er verdt å vite om denne lille bilen. Historien om hvordan den kom til verden blir gjort rede for, men også hvordan den kom til Norge.

John E Røhrt hos Møllergruppen AS forteller i denne filmen om hvilke omveier de måtte ta for å få importert de første eksemplarene av denne bilen til Norge. Det var byttehandel og det var restriksjoner på hvem som kunne kjøpe bil så det skulle ikke være lett. Han forteller også hvilken virkning det hadde på Norge da bilismen ble frigitt i 1960, og alt dette er akkopagnert av en drøss med arkivbilder.

I tillegg til gammel historie forteller denne filmen også om nyere historie. Selv om det er nærmere 80 år siden den første prototypen rullet på egne hjul, finnes det fortsatt mange som kjører rundt i bilen den dag i dag. Turen går også til Los Angeles, California, der Lorenzo Pearson forteller om verdens lengste billøp kjørt med en boble.

Dersom du er av typen som har tenkt å anskaffe deg en boble anbefales det å se denne filmen først. Her vil du nemlig også få masse gode tips til hva du bør se etter, og tenke igjennom, før du ender opp med å kjøpe drømmebilen.

Bonusmateriale:
Håvard lærer deg å skifte olje
Bildereportasje
Guidet tur i Lorenzo Pearson sitt museum
Lær om de forskjellige stilene

Se reklameplakaten